Categories
Neuvrščeni

Mračni časi

Da gre naša družba (bolj ali manj hitro) po zlu, je menda jasno vsakomur. A še vedno se najde dan, ko udari novica in pretrese ljudi, ki so vajeni vsega mogočega ter so domala imuni na vsesplošno nasilje v medijih. In danes je tak dan; dan, ki bo še dolgo odmeval v zavesti ljudi. Okrog sedme ure zjutraj po lokalnem času je, za zdaj še neznani storilec (ki pa je že pokojni; samomor najbrž), na virginijski univerzi uprizoril hujši pokol, kot je bil tisti izpred osmih let na Columbine High School. V mestu Blacksburg v zvezni državi Virginia naj bi bilo okrog 30 mrtvih, čeprav so na začetku navajali številke, manjše od 10. Vsekakor je to eden izmed dogodkov, ki nam ostaja nedojemljiv, v Ameriki pa to postaja malodane stalna praksa.

[audio:http://www.kronika.visoko.si/wp-content/uploads/2007/04/steger_statement_2007-04-16.mp3]
(izjava rektorja Charlesa Stegerja)

V Lepi naši pa je na dan pricurljala novica, da naj bi se na Srednji šoli Domžale 1 le nekaj dni po novem letu zgodilo posilstvo. Nek osemnajstletnež naj bi se lotil dve leti mlajše punce na ženskem stranišču. Slednja naj bi dejanje prijavila policiji, ravnatelj šole Primož Škofic pa naj bi starše le neuradno obvestil ‘o zadevi’ in to zamolčal vsem, ki bi morali o tem izvedeti. Ga morda skrbi ugled šole, katerega je že lani načel izgred bedastih dijakov in je vse skupaj hotel pomesti pod preprogo?
Nedvomno je naša družba v krizi. Vendar to še ni izgovor, da se take stvari dogajajo! Pravih ljudi ni na pravih mestih in počasi že postaja vseeno kaj se kje dogaja z mladino. Še en tak dokaz je prispevek Adija Omerovića, ki je sredi belega dne v Ljubljani posnel nekaj zadetkov.

  1. Če se vam ime zdi znano; ja, to je tista šola, kjer so lani aprila dijaki drugega letnika razstavili učilnico in učitelja na prafaktorje. []

By AzzQim

Profesionalno preoblečeni golobradi sodoprsti mehkonog naokrog.