WordPressa težave

Big Trouble in Little China

Takole je izgledal moj preljubi blog potem, ko sem ga nadgradil na zadnjo različico 2.2. To sicer vedno počnem prek Fantastica v CPanelu. Odprava čudnih znakov namesto č, š, ž nikakor ni uspela, kljub trdovratnim poskusom in spreminjanju kodne tabele. Potem pa je nekdo prijazno posredoval rešitev na WordPress support forumu, in sicer:

Odprite datoteko wp-config.php in pobrišite sledeči dve vrstici:

define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);
define(‘DB_COLLATE’, ”);

Sedaj bi moralo vse izgledati kot iz škatlice. Ponavljam pa, da je to rešitev za tiste, ki uporabljate Fantastico!

 • tadruj

  Tudi jaz se matram z inštalacijo WordPressa 2.2.2. preko Fantastica. Šumnik “č” nikakor noče delat. Tudi če naredim frišno inštalacjo in potem ali popravljam obstoječi post ali pa pišem novega – vedno pri pisanju vidim vse šumnike, ko pa shranim je namesto č-ja vprašaj. Isto ni č-jev če importiram bazo iz starega WordPressa. Pa je povsod naštiman charset utf-8.
  Probal sem po tvojem receptu in sem potem lahko importiral bazo z vsemi šumniki, ampak ko zdaj spremenim kak post ali napišem novega mi pri shranjevanju javi error – ne more spremenit headerja ali nekaj takega. Tako da sploh ne morem napisat nič novega. Tudi če skopiram nazaj star wp-config.php je isto.

  Google mi daje ven samo iste probleme, ne pa rešitve. A si morda ti videl kje še kako rešitev za ta problem?
  Tnx

 • Ti, težko ti rečem. Trenutno imam na treh mestih nameščen WordPress 2.2. Res pa je, da vedno počakam, da me Fantastico sam opozori, da je nekaj za nadgradit. Recimo, sedaj je WordPress latest 2.3.1, pa Fantastico še nič ne jamra, zato ne spreminjam. Pa tudi potem raje poguglam, da vidim, kakšne težave spremljajo novo verzijo.
  Glede tvoje težave pa nimam pojma, ker si že načeloma že vse poizkusil. Mogoče pa je najbolje, če podrobno predstavljen problem nalepiš kar neposredno na WordPress support forum. Veliko sreče in obvezno sporoči rešitev, če ti uspe!
  LP

 • Turizem

  Ne morem verjeti, po vseh angleških postih na svetu najdem rešitev na Slo forumu. Meni je odlično delovala.

  Ampak se ne počutim kaj pretirano zadovoljen, ko bi bilo vsaj malo bolj naporno kot pa zbrisati charset, potem bi si še opravičil, da sem porabil xy ur s temi prekletimi šumniki.

  Carsko ! TNX

 • Ni problema, glavno, da si rešil situacijo. Osebno sem odjebal Fantastico in prešel na ročno upravljanje 🙂 Zelo zadovoljen.

 • Pingback: Visoška kronika » Blog Archive » Fantastico kadi penise()