Samo še piko pritisnem

in prenova je končana. Po dolgem predahu se vračam, še boljši in vročičnejši kot prej (vremenu primerno). Kot že lahko opazite na prvi zadeg uča, je največji štos v sami zamenjavi srajčke, ki jo nosi WordPress. Že prejšnjo je zakrivil Fredrik Fahlstad, zdajšnja pa samo temelji na njej. Najnovejši lepotički je ime Freedom Blue, prvotno različico pa najdete tu.
Ker smo tudi po malem nacionalisti, sem srajčko v celoti prevedel v slovenščino. Pomagal je tudi (relativno kvaliteten) prevod Simona Rozmana, saj elegantno prevede mesece in še nekatere v kodi bolj oddaljene primerke. Če opazite kakšno napako, jo le pogumno prilepite v komentarje. Ker smo že pri slednjem; sedaj se ob Vašem imenu lahko pojavi sličica. Za to je zaslužen Gravatar – po kratkem postopku, ki je ajnfoh kot sarmice, si lahko na njihov strežnik naložite priljubljeno sliko (ali več njih) in povsod, kjer je uporabljen Gravatar, se zraven imena izriše priročna sličica. V mojem primeru je to zlobnizlobni Witchking iz Gospodarja prstanov. Poleg boljše preglednosti in hitrejšega delovanja strani (majhne optimizacije kode in baze) obstaja še nekaj bonbončkov in skrivnosti, katere pa boste odkrili sami. Zatorej juhej naprej v nove zmage!

 • naivnamiza

  Juhej! Lepa srajčka, moram priznat. Tudi sama se navdušujem nad bolj takimi simpl forami. (mogoče zato, čim manj ostalih stvari je na mizi, tolk več je tistega, česar si srece poželi).

  Se strinjam s citatom in – če lahko nek velepameten komentar: sem vprašala našega zborovodjo, ki se ponosno predstavi kot skladatelj (pa sej je res dober, meni je všeč) torej, če mu ni grozno in ali nima občutka, da so že vse napisali in da te lahko kadarkoli obtožijo plagiatorstva. In je rekel: to sploh ni problem. Saj lahko več ljudi isto stvar pove. Samo vsak ima svoj način. In nihče ne bo iste stvari povedal točno tako kot ti.
  Ane. To mi ves čas daje pogum, da ustvarjanje mogoče le ni tako napačno …

  In še: AzzQim, predlagam sredo. Najprej lj in tko, pol pa recital Kobrowskega ob 20.00. In, prosim, če že nehaš iskat izgovore, mislm, JOJ! Plus včer bi mel prevoz, v sredo ga bom mela jz (beri: ti voziš) IN ne vem. Zdej sem pa pozabila. Premotil si me, Ciciban, ne vem, kaj sem hotela, po kaj sem priletela, premotil si me, Ciciban. Aja, sem se že spomnila. IN vse to SAMO pod pogojem, da ne boš imel kakšnih drugih izgovorov. Ker ti počas ne bom več verjela 🙂

 • Pa glih to ti provin! 🙂 Hvala za pohvale srajčke. Glede citata pa sva istih misli: važna je tudi interpretacija. Za sredo se bomo pa probal kaj zmenit, s čim manj izgovori 😛

 • Pingback: Visoška kronika » Za vsakim dežjem posije sonce()