Categories
Šola Video

Urbana javna intervencija

To naj bi bila ena izmed intermedijskih umetnosti, če gre verjeti Ministrstvu za kulturo. Po imenu sodeč se je nekaj podobnega dogodilo nam med predavanjem. Sicer bi morali imeti Kazensko materialno pravo z Matjažem Ambrožem in njim samim, a ga je nadomestila Katjuša Popović iz Društva Ključ, ki se bori proti trgovini z ljudmi. Predavanje je bilo spektakularno dobro, a se ga je neki mladenič očigledno odločil popestriti.

Vse se je začelo z nedolžnim telefonskim klicem. Ne, ne s takim. Mission Impossible melodija je odmevala po celi predavalnici; si misliš: “Revež je pač pozabil vklopiti tihi profil.” Toda! Glej ga, zlomka, tip se oglasi na telefon in sekundo ali dve nekaj monologno šepeta, nato pa se zadere: “OK! KUJ KE PRIDEM, POČAK!” Vse glave se proti njemu simultano obrnejo kot mehiški val. Tipček se nato izkobaca iz sedeža, zmagoslavno iz sebe strga suknjič, nato še hlače. Prelevi se v popolnoma novega človeka. Je to vlak? Mogoče letalo? NE! Sredi predavalnice je stal, oblečen v jebeni Supermanov kostum.

Predavalnica se je sedaj že kopala v smehu, kar je godilo njegovemu super egu. Upajoč, da bo premagal silo teže, je visoko iztegnil desno roko, a mu polet ni uspel, zato se je odpravil ven kar po stopnicah. Pri tem se je nerodno spodtaknil in neslavno odletel med sedeže. Hitro se je zbral, vstal in tekel reševat življenja.

Čez dobre tri minute je njegov kolega pobral raztreseno obleko, si na glavo prislonil roko, kot da ga ne vidimo, in prav počasi odpeketal iz predavalnice. Vse je potekalo skoraj identično kot na spodnjem filmčku. Kakšno je domnevno življenje tega nadskrivnega heroja, pa si oglejte tu. Naša življenja ne bodo nikoli več enaka, odkar smo, oh, hvala ti, videli pravi obraz pravega junaka!

DODANO 20. 4.
Končno smo odkrili pravi posnetek omenjenega junaka. Sedaj pa si napasite oči na neizmerljivi amaterskosti. Tudi snemalci so se dobro zamaskirali, saj nismo opazili nobenega!

By AzzQim

Profesionalno preoblečeni golobradi sodoprsti mehkonog naokrog.