Ignorántstvo

-a s (ā) redko ignoranca: v svojem ignorantstvu je mislil, da zna vse

Dva dneva nazaj je predsednik države Danilo Türk nagovoril poslance v Državnem zboru in jih pozval k izboljšanju stanja v celotnem pravosodju. Pri tem je poudaril, da naj zakone spreminjajo premišljeno ter brez naglice, saj je stalno spreminjajoča se zakonodaja tudi eden od razlogov za sodne procese, dolge kot jara kača. Nato pa čez nekaj ur trdna koalicija v polni sestavi (in nekaj Lipekov, oprostite, SNSovcev) z izidom 47 proti 0 potrdi nov Kazenski zakonik (KZ-1).

Včeraj smo v Šenčurju imeli občinski praznik, kjer smo sodelovali visoški virtuozi, vsak na svojem področju. Tjakaj so se brez posebnih sofisticiranih slepilnih manevrov prisvaljkali pomembni politiki, stanujoči v bližnji okolici Šenčurja. Župan je vehementno našteval, kaj vse so od lanskega leta zgradili/popravili/dokapitalizirali, a nikjer nisem zasledil Visokega. Ker tukaj pač nič ne uredijo, jasno.1 Po koncu akademije pa bi najraje stopil do tam prisotnega Branka Grimsa in ga vprašal, zakaj oseba, mlajša od 14 let, ne more storiti kaznivega dejanja in kako utemeljuje ustreznost dosmrtnega zapora. Bojana Homana bi pak pobaral, zakaj skrajna sila ne izključuje protipravnosti ter kakšna je njegova utemeljitev ukinitve trodelnega splošnega pojma kaznivega dejanja.

Jezen sem.

DODANO 24. 5. 2008: Potrjena je primarna hipoteza. Po intervenciji Državnega sveta, je Državni zbor še enkrat potrdil KZ-1, prav tako zakon o odvetništu. Za novi zakonik je glasovalo 49 poslancev, proti je bilo 26 poslancev. Za novelo zakona o odvetništvu je glasovalo 48 poslancev, proti pa jih je bilo 33. Vse je najlepše komentiral jankoP na MMC RTVS:

17. jankoP (20.05.2008 || 20:11:08) V Sloveniji uzakonjena dosmrtna kazen

Dosmrtno kazen mamo že zdej. Do smrti nam bojo vladali bedaki.

Pa še referedum o pokrajinah se nam obeta 22. junija. Da. Jih. Ni. Sram.

  1. Kmalu sledi poučen prispevek, kaj nam tu fali. []