Vrh Brda EU-ZDA mrda

Tako torej, cirkusa je konec. Hodeči Grmiček je priletel in enako hitro po 19 urah odletel. Skoraj ne moreš verjeti, kakšna kalvarija je nastala okrog tega. Da sploh ne omenjam, da nas je med barvanjem desk nadzoroval helikopter in pa vsem poznano zaporo polovice Gorenjske:

Tako bo za ves promet od 9. ure v ponedeljek pa do 17. ure v torek zaprta lokalna cesta med Kokrico, Brdom in Britofom, policisti pa sporočajo, da bo urejen obvoz za osebna vozila. V ponedeljek med 18. in 22. uro ter v torek med 13. in 17. uro vozniki ne bodo mogli voziti tudi po gorenjski avtocesti na odseku od Podtabora do Vodic, po glavni cesti med Kranjem in Mengšem na odseku od Kranja do Spodnjega Brnika, po regionalni cesti med Kranjem in Tržičem na odseku od Kranja do Kokrice, v tem času pa bo zaprta tudi lokalna cesta med Polico in Kokrico.

Mja, te ukrepe so izvajali že preliminarno, tako da je bil že okrog desetih onemogočen dostop do Kranja iz katere koli smeri. In med preizkušanjem, kako bi se lahko mimo miličnikov policajev policistov pretihotapil v Kranj, sem na poti iz Šenčurja s sofisticiranimi slepilnimi manevri telefonično pofotkal prikladno v hrib zamaskirano protiraketno obrambo. Potem pa se je začela sumljivo usmerjati proti meni in sem raje odnehal.

Program je potekal po predvidevanjih. Zjutraj klepet z Danilcem ob klasičnem Mozartu, kasneje snidenje s političnim zapornikom, nato je sledila trilateralna debata o marsičem, na tiskovki pa je svoj standup odlično izpeljal Bush ter tako od sogovornikov nase nalepil ves blišč in medijsko pozornost. Za priboljšek še ogled lipicancev, za smetano na torti pa zaprtje prometnih povezav po Gorenjski in odlet k Angelci Merkel. Varnostni ukrepi so bili, kot že omenjeno, prekomerno nesorazmerni, a to očitno ni oviralo Marjetice Rupel, ki je z dobrimi argumenti prepričala varnostnika, da jo je spustil v Narodno galerijo k Lauri Bush, Urški Bačovnik in Barbari Türk. Pa so reve že mislile, da so se je odkrižale.

Vesel sem bil neizmerno, ko je El Presidente pobral šila in kopita kolo Cult Black Gold XTR in se naslikal na letališče. Zatorej, Mamula Bush go home! And stay there.