Za vsakim dežjem posije sonce

Čeprav nas zadnje dni pere kot na sodni dan, Kamničanom pa odnaša strehe. Kakor koli.

Po vsaki težavi, ki mi jo povzroči programje, najdem neko boljšo alternativo in si rečem, da se mi to ne bo ponovilo. Konkretno govorim o WordPressu, s katerim sem imel že kar nekaj težav – preletite značko WordPress. Še največkrat mi nagajajo srajčke in tudi tokrat ni nič drugače.

Na začetku sem preizkušal raznorazne srajčke, nato sem se za nekaj časa ustalil pri fUnique, ki jo je sešil Fredrik Fahlstad. Do njega sem se dokopal zaradi Jonasa, saj jih je slednji nekaj kupil od Fahlstada. Sredi lanske vročine sem se odločil za prenovo v bolj hladne barve in namotal sem prav tako Fahlstadovo srajčko Freedom Blue. Služila mi je dobro; imela je vse, kar sem potreboval ter ni bila nastlana, saj je štos v vsebini bloga, ne v načičkanosti izlgeda le-tega. Zaradi podhranjenosti sem potreboval kopico vtičnikov, pa še widgeti so me nekaj hecali, zato sem nevemtočnokdaj naložil mastodonta K2. Je več kot samo izgled za blog, saj ponuja še nekaj vtičnikov kar priročno nameščenih v samo jedro, tako da odpade razno praskanje po PHPju in slično.

Vsa ta naphanost vendarle ima ceno, kajti srajčka se je ob skoraj vsaki posodobitvi WordPressa sesula sama vase. Najprej ji ni dišal 2.5, ta teden je podlegla novim čarom 2.6. K2 vsebuje nek jako napreden sistem urejanja stranskih stolpcev, ki je jasen samo njihovim avtorjem. Zaradi tega ima ob vsaki posodobitvi WordPressa z njim težave, avtorji pa jih odpravljajo huronsko počasi. Za usposobitev za delovanje z 2.5 so porabili dober mesec. Tako dolgo preprosto ne moreš čakati z luknjastim WordPressom, zatorej je ta teden padla odločitev za prehod na nov, manj problematičen izgled. Izbral sem si očem prijetno, minimalistično ter polno funkcionalno srajčko Paalam, avtorja Sadisha Balasubramaniana. Ponuja vse, kar potrebujem, hkrati je še neznansko lepa. Sedaj se skupaj vsedimo v krog in zmolimo, da mi bo dolgo ter dobro služila, v slabem in v dobrem.

Včeraj sem dokončal dolgo pričakovano About stran, najdete jo v zgornjem izbirniku pod imenom O tem in onem. Upam, da izveste kaj zanimivega/uporabnega 🙂

  • Nisi pa kdaj razmišljal o lastni “srajčki”?

  • Sem že velikokrat in imam nekaj dizajnov v Fotoštacuni narejenih, pa sem ugotovil, da ne znam to prevest v PHP 🙂

    Sicer je pa tale Sadish en velik car, ker ima odlične srajčke in niti ne rabim kaj drugega zaenkrat.