Nasciturus pro iam nato habetur

Naj se Vam na začetku opravičim za naslov. Tu je hitra razlaga, kaj pomeni. Lahko še dodam, da sem ga izbral, ker se nisem mogel spomniti kaj bolj izvirnega. Rimsko pravo mi je v krvi, kaj češ. Na koncu koncev se lepo poveže s tematiko zapisa, kajne? Aja, še ne veste o čem bom pisal. O fotosnidenju ter prvem zaslužku. Tokrat se moram posebej zahvaliti moji omiljeni maskerki Ani Porenta, ki mi je kratko malo meni cekin tebi nič zrihtala šiht. Zadnji dan februarja se je kolegica Katarina hotela fotografirati v nosečem stanju (hence the title), da bo še dolgo lahko obujala spomine na svoj okrogel trebušček. Tako smo se dva dneva po Aleševi improvizaciji zopet znašli v lokalnem KUDu (ja, res si moram najti kakšno boljšo lokacijo, hehe) in užgali novo vajo. Ne mislim dolgomišit in slepovezit, zato bom v tem zapisu bolj kratek. To je bilo prvo snemanje, kjer sem si dva dneva vnaprej naredil skice za poze ter jih izdatno preštudiral. Ugotovil sem, da se ne splača na slepo narisat na snemanju, češ, bomo malo zimprovizirali in bo, kar bo. Fotograf mora biti v enaki meri kot kreativec tudi direktor (kreativni direktor?) ter v določenih trenutkih prevzeti vajeti ter sodelujočim povedati, kako in kaj. Drugače se fotosesija lahko zavleče do večera, pa ne bo niti ene dobre fotke.

S Katarino smo se srečali kar pred KUDom, brez tradicionalne pijače zgodaj zjutraj. Malo smo poklepetali, se predstavili inu pošpegali v skicirko, da vemo, pri čem smo in če ima kdo še kakšno dodatno idejo. Želja je bila po bolj umirjeni, klasični, družinski fotografiji, zato z rekviziti/lokacijami/vajami nismo pretiravali. Na začetku je bilo kar veliko treme in Katarina je težko našla pravi izraz, a se je proti koncu napetost razblinila. Ni lahko, če ne poziraš na dnevni osnovi! Katarina je prinesla s seboj še nekaj izdelkov, ki jih je naštrikala bodoča babi in so se odlično ujeli v fotografiji. Na koncu smo se spomnili še, da bi pred okrogel trebušček dodali še enako okrogle milne mehurčke. Z njimi smo imeli cel kup preglavic, saj so bili že rabljeni, gostoto pa nam ni uspelo povečati niti s preizkušenimi recepti, ki vključujejo čistila za kopalnico ter šampon. Še ena potrditev misli, da si vse vnaprej dobro pripravi!

 • Katarina

  Wow! Drugic me prej opozori prosim. Ravnokar me je namrec rahla kap 🙂
  Pa kaksen trebuh. Đizus! Ni cudno, da je imela mala 4 kile. Pa je babca v porodni rekla, da nimam tako velikega trebuha. Ji bom te slike poslala, pa me zanima kaj bo rekla.

  Btw, kdaj prides slikat “izventrebusno” Zojo? Je ful bolj fotogenicna od njene mati :))

  Pa se to. Hahaha za naslov. Nima kaj podedovati. Kredit za stanovanje pa leasing za avto. Bogo dete.

 • LOL Katarina nisem vedel, da si med bralci bloga (al si samo prek FBja slučajno sem zašla?) 😀
  Sicer pa tole smo delal februarja, sem “rahlo” v zaostanku 🙂 Sej drugač lahko dam na blog ane? 🙂
  No, ja, vsaj nekaj bo dobila, boljš kot nič 😛 Ja, lahko se spet kej slikamo 🙂 Blog pa kar redno spremljaj, zdej pride ene par hudih zadev, če jih nisi še na FB vidla.