Hištorija

Zgodovina dotičnega bloga sega v daljne leto 2002. Vse se je začelo z nadgrajevanjem znanja HTMLja in učenjem PHPja. Sestavil sem nekaj prototipnih strani, ki so še gostovale pri legendarnem SnaPiusu. Takrat je imel najboljšo povezavo v vasi, včasih je vklopil tudi obe ISDN liniji, kasneje je kraljeval z največjim (uploadom na ADSLju). Strani so bile preproste, bistvo je bila skupnost, profili članov in pogosto dodajanje vsebin. Kasneje se mi s PHPjem ni dalo preveč ukvarjati, zato sem si omislil skripto CuteNews, saj je z malo truda bila prikladno predelana v nekaj podobnega blogu.

Vse je potekalo na podhranjenem računalniku s podhranjeno spletno povezavo, a za silo nam je šlo. Revni kot cerkvena miš smo shajali brez konkretne domene, uteho smo iskali pri Afraidu in  nekajkrat pri zastonjskih .tk domenah. Narasli so računi za elektriko in internet, domači računalnik je postal premalo zmogljiv, pipica v internet ni bila dovolj široka. Zato sem se proti koncu leta 2003 odločil za webhosting in izbral zdaj že propadel Roocon.com, privoščil sem si tudi domeno visoko.org, ki jo je nekje vmes neregistrirano zasedel nek nemarni Kitajec, kateri mi jo je hotel prodati nazaj za 400 $. Takrat sem začel eksperimentirati z WordPressom, ki se je do danes prelevil v nekaj najboljšega po narezanem kruhu. Z večjimi padci in vzponi sem tam vztrajal do maja 2006, ko sem se preselil na Hostgator, kjer sem še sedaj. Takrat se začne tudi nova era, saj je bila visoko.org zasedena, zato sem se odločil za visoko.si. Od takrat je ohranjen še prvi zapis sploh. Blog je takisto doživljal vzpone in padce; največ tega je opisanega v znački WordPress.

Vmes me je grobo prekinil konec kopice najlepših let – gimnazijskih, to je. Zategadelj sem malo pobrskal po slovenski visoki pameti, primerjal trende rast plač po različnih sektorjih, dolgo v noč študiral primerjalne prednosti posameznih fakultet (univerz niti ne) in vehementno zavrnil modre nasvete staršev in se 2006. vpisal na Pravno fakulteto v Ljubljani.

Marca leta 2008 je sodu izbil dno Fantastico, ker mi je skoraj uničil ves bloški arhiv, zato sem presedlal na ročno upravljanje, hkrati pa je bil to odličen trenutek, da blog kanček bolj personificiram, zato sem mu dodal naslov Visoška KronikaVisoko, višje najvišje, saj je Visoška kronika ena izmed mojih najljubših knjig. Tako se je torej poenostavljeno odvijala zgodovina dotičnega bloga, čeravno je prvi zapis ohranjen iz leta 2006 in me WebArchive postavlja nekam na začetek leta 2005, si spodaj oglejte nekaj dragocenih in komaj najdenih/ohranjenih slik prejšnjih strani, ki so bile podlaga današnji Visoški kroniki.

15. oktobra 2008 sem se pridružil Čivkaču (aka Twitter), moj račun nosi enako ime. Sledite mi! (samo ne v resničnosti)

Konec leta 2009 sem za rojstni dan dobil mastodontski fotoaparat in nekaj najboljšega stekla, kar se ga da dobiti (da je cena še v štirimestnih cifrah). Moje dogodivščine ino umetnosti stvaritve občudujte pod zapisi v kategoriji Fotografija ali na deviantArtu.

Tretjo nedeljo v marcu leta 2010 me je močno bolela glava. Ko sem šel iz cerkve, je bilo malo bolje.

Leta gospodovega 2000. in še enajst zraven sem se podal v foh ustvarjanja spletnih strani. Zaenkrat jih je bolj malo, a jih bo kasneje veliko. Na začetku je nasploh vsega malo. Še posebej zjutraj. Pikolovsko opazujte poseben odsek o spletnih straneh, ker se bo redno debelil. Nekaj luninh men kasneje, sem minimalistično nafriziral spletno stran, v takrat nadmodernih odtenkih sive in šumečega odzadja. Konec poletja 2012 sem končno docela sam preobrazil srajčko Twenty Eleven in dodal polnopravno slovenščino. Siva, rdeča in CSS 3 so seksi.